Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Egészség

Kritikus az egyik szétválasztott sziámi iker állapota

Vírusos lázzal küzd, állapota kritikus.
bangladesi sziámi ikrek

„Rabeyánál pozitív fejleményekről számolhatunk be, Rukaya viszont speciális vírusos lázzal küzd, így állapota kritikus” – írja a  Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány a magyar orvosok által szétválasztott hároméves kislányok állapotáról. 

Rabeya az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtétet után 5 nappal magához tért, mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét. A gyermek azóta egész mondatokban beszél, mosolyog, és szájon át eszik.

Testvére, Rukaya továbbra is változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immáron önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás.

Ám mivel a paraméterei és leletei problémát jeleztek az utóbbi napokban, az orvosok teszteket végeztek el rajta, és kiderült, sajnos életveszélyben van.

A fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatának koordinátora, dr. Pataki Gergely, a végső szétválasztást vezető dr. Csókay András, illetve aneszteziológiai teamünk vezetője, dr. Csapody Marcell jelenleg is Dakkában van a kicsikkel.

(Kiemelt kép: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top