Egészség

Az utcán lett rosszul egy fiatal cukorbeteg, nem segítettek rajta

Hiába mondta, hogy mi baja, magára hagyta egy anya is.

Rosszul lett egy 17 éves, cukorbeteg lány Budapesten, és hiába kért segítséget, magára hagyták. Pásztohy Lili, amikor érezte, hogy baj van, egy buszmegállóban ült le, és megkérte az első arra járót, egy nőt a gyerekével, hogy maradjon vele, mondta neki, hogy rosszul van, cukorbeteg.

A nő közölte, hogy nem tud segíteni, és Lili szerint szinte undorral végigmérte, majd otthagyta. Végül édesanyja bepattant egy taxiba, és érte ment, addig is azt kérte tőle, menjen be egy közeli helyre, hogy ne az utcán legyen.

Az RTL Klub megkérdezett egy szakértőt, aki azt mondta, ha egy beteg eszméleténél van, akkor kérjük meg, mérje meg a vércukrát. Ha alacsony, akkor adjunk neki üdítőt, kekszet vagy akár kockacukrot.

Ha magas, akkor a nála lévő inzulininjekciót adja be, és várjunk még vele egy kicsit. Ha nincs eszméleténél, azonnal mentőt kell hívni, és meg kell keresni a nála lévő narancssárga dobozt, amelyben ott van az életmentő injekció.

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top