Egészség

Három hónappal az esküvő előtt tudta meg a menyasszony, hogy agydaganata van

A fiatal nőt a műtét előtt csupán két dolog aggasztotta: a haja elvesztése, és az, vajon tud-e majd segítség nélkül járni.
agydaganat esküvő menyasszony

„Előbb másztam volna négykézláb az oltár elé, mint hogy botot vegyek a kezembe” – nyilatkozta az amerikai Today.com magazinnak Christina Anderson, akinek végül a körülmények ellenére is sikerült tartania magát az elhatározásához. Pedig az után, hogy néhány hónappal az esküvő előtt kiderült, agydaganata van, sokáig még az sem volt biztos, egyáltalán oltár elé tud-e majd állni.

Christina azonban nem ismert lehetetlent. Arról pedig, hogy elhalassza az esküvőjét, hallani sem akart. „Mire kiderült a betegségem, már megvolt a ruhám, lefoglaltuk a helyszínt, kiválasztottuk a menüt és leszerveztük a DJ-t is. Szó sem lehetett halasztásról” – magyarázta a fiatal lány, akiben végül csak az esküvő utáni napon tudatosult mindaz, amin egészen addig keresztülment.

A fiatal lány elárult, a kálváriája néhány szédüléses epizóddal kezdődött. „Rohamokban jött rám: hol hosszabb, hol rövidebb ideig tartott. Aztán egyik nap már olyan szédüléssel ébredtem, ami nem akart abbamaradni.” Christina, aki akkortájt már jócskán benne volt az esküvőszervezésben, azt mondja, szinte azonnal felkereste a tünetekkel a háziorvosát. „Mikor az orvos látta, hogy gyakorlatilag képtelen vagyok egyenesen menni, a szédüléstől pedig egyfolytában hánynék, azonnal beutalt egy CT-vizsgálatra.”

Nem sokkal később kiderült, Christina kínzó tüneteit egy, az agytörzshöz közel elhelyezkedő, jóindulatú agydaganat okozza. „Még a kezelőorvosomat is meglepte a daganat fajtája: mint mondta, az én korosztályomat csak akkor érinti ez a típusú betegség, ha arra genetikai hajlama van. Nekem azonban nem volt.” Christinát közvetlenül a diagnózis után megoperálták, ő pedig két dolog miatt aggódott csak: hogy a sebész leborotválja-e a haját, és hogy a műtétet követően tud-e majd segítség nélkül járni.

Miután a sebészek csak a lány hajának felét borotválták le, Christinának már csak az esküvői bevonulás miatt kellett aggódnia. Végül hihetetlen akaraterőről tett tanúbizonyságot, amikor a rehabilitációja közepén, mindenféle segítség nélkül – igaz, egy speciális papucsban – vonult az oltár elé. „Biztos vagyok benne, hogy az elszántsága nagyban segítette az átlagnál gyorsabb gyógyulását” – nyilatkozta a lapnak a 24 éves lány kezelőorvosa, aki hozzátette, Christina állapota a műtét óta sokat javult, olyannyira, hogy az augusztus 10-ei esküvőt követően még a bahamai nászútjára is elutazhatott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top