Egészség

A folyosón aludt el a sebész, miután 7 műtétet végzett szünet nélkül

Hősként ünneplik a kínai orvost azután, hogy a róla készült fotó bejárta a világot.

„A lehető legjobb ellátást akartam a betegeimnek” – idézi a Daily Mail című brit bulvárlap a kínai sebészt, Dai Yut, aki elárulta azt is, nem érti, miért lett belőle egyik napról a másikra netes híresség. Pedig egyszerű: a kínai orvos, aki a sencseni központi kórház ortopédiáján dolgozik, hét műtétet végzett egymás után anélkül, hogy szünetet tartott volna.

sebész kína orvos alvás netes hős

Kép forrása: Longgang Hospital

A hetedik műtétet követően – miközben kollégái a műtőt készítették elő az újabb operációra – Dai Yu a kórház folyosóján pihent meg, ahol a falnak dőlve azonnal el is aludt. Egy sebész kollégája készítette róla a képet, ami aztán bejárta az egész világot. Mint kiderült, a 10 perces pihenőt követően Dai Yu már újra a műtőben volt és este 9-ig további három beteget operált meg.

Mint elmondta, a célja az, hogy tökélyre fejlessze a tudását: szeretné, ha az általa végzett beavatkozások a jövőben példaértékűek lenne a kollégái és a következő orvosgeneráció számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top