Egészség

Eltört a hüvelykujja, lábujjat ültettek a helyére, mert hibáztak az orvosok

Szörnyű vége lett egy egyszerű ujjtörésnek a figyelmetlenség miatt.

A 17 éves Britney Thomas krikettjátékos Ausztráliában, és egy meccs során eltört a hüvelykujja 2018 márciusában. Az orvosok megnyugtatták, hogy egy rutinműtét, gipsz és rövid felépülés után újra a pályán lehet. A lányt megműtötték, majd hazaküldték.

Hat nappal később azonban elviselhetetlen fájdalmat érzett. Levették a gipszet a kezéről, és szörnyű dolog derült ki: teljesen elhalt a hüvelykujja.

Amputálni kellett, és az egyik nagylábujját ültették a helyére. A levágott lábujjat pedig egy csípőcsontból eltávolított darabbal helyettesítették.

Kiderült, hogy a problémát az okozta, hogy az orvosok figyelmetlenségből rajta hagyták az érszorítót az ujján. A lány profi krikettjátékos szeretett volna lenni, az orvosok hibája miatt azonban ez az álma szertefoszlott. Ráadásul a kórházi kezelés miatt az iskolát is ott kellett hagynia.

Az eset nyomán a Latrobe Regionális Kórház belső vizsgálatot indított. Ausztráliában az utóbbi időkben egyre több műhiba fordul elő rutinműtétek során a regionális kórházakban.

(The Washington Post)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top