Egészség

Már a pénz harmada összegyűlt Zente 700 milliós kezelésére

Rengeteg adomány érkezett a beteg kisfiú családjához, de további felajánlások kellenek.

Mi is megírtuk, hogy a másfél éves, bükkösdi kisfiú, Zente gerincvelői izomsorvadásban szenved. Annak a is a legsúlyosabb formájában, az SMA I-es típusban.

Ilyen esetekben a gyerek általában nem éri meg a kétéves kort, mivel a légzőizmai megbénulnak. A világ egyik legdrágább gyógyszere, a Zolgensma segíthet rajta, ám kétéves koráig meg kell kapnia.

Így a családnak fél éve van arra, hogy összegyűjtse a szükséges 700 millió forintot a gyógyszeres kezelésre. A hírre hatalmas összefogás alakult ki Zentéért, nemzetközi adakozási kampány indult.

A család most arról számolt a Facebookon, hogy három nap alatt sikerült összeszedniük nagyjából az összeg harmadát. Csaknem 200 millió forint gyűlt össze a felajánlásokból, ehhez jön még körülbelül 21 millió forintnyi adomány euróban és fontban.

Az elmúlt napok megmutatták, hogy összefogással nincs lehetetlen, de ahhoz, hogy összegyűljön a szükséges 700 millió forint, további adományokra van szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top