Ahogy arról mi is beszámoltunk, több mint 330 gyerek lett rosszul a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc iskola menzáján szeptember 18-án. A Cívishír a megyei kormányhivataltól megtudta, hogy a szalmonellafertőzést a halrudakkal felszolgált majonézes kukorica okozta. Az ételt az intézmény főzőkonyháján készítették el, és mivel a beszállítók által vitt alapanyagokból vett termékminták laborvizsgálati eredményei negatívnak bizonyultak, így az is bizonyos, hogy a szalmonellabakétrium a konyhán került az ételbe.
A lap értesülései szerint a főzőkonyha általános és személyi higiéniájának, valamint a felületi tisztasági mintáinak vizsgálata már megtörtént, jelenleg a tisztítószerek, fertőtlenítőszerek vizsgálata zajlik, hogy kiderüljön, megfelelő hatásfokúak voltak-e a konyhán alkalmazott anyagok.
A személyi felelősséget az összes eredmény birtokában állapítják majd meg.