Jól ismert minőség, harmonikus ízek, adalékanyag-mentesség, ez jellemzi a Füstli Natural termékeket
Az új virslik a klasszikus Füstli minden előnyét magukkal hozták, sőt a Sága még szerethetőbbre alkotta őket. Amellett, hogy E-szám-mentesek, azaz nem tartalmaznak élelmiszer-adalékanyagokat, ráadásul az ízekben sem kell kompromisszumokat kötni. A legújabb Füstli Natural virslik tehát nem csak az ételérzékenységben szenvedőknek lesz nagy kedvence, hanem mindenkinek, aki szívesen fogyaszt E-szám-mentes élelmiszereket, mégsem akar lemondani az igazán finom ízekről. A Füstli Natural jelenleg két változatban érhető el: a hagyományos ízek kedvelőinek a bükkfán füstölt pulykavirslit, amely egyszerre laktóz-, szója- és gluténmentes, míg a sajtimádóknak a krémes Gouda sajttal készült változatot ajánljuk, amely így szója- és gluténmentes.
Mit jelent az E-szám-mentesség?
A trendek egyre inkább a különféle mentes, többek között az E-szám-mentes termékek irányába mutatnak, de mik is azok az E-számok? Az E-számok az adalékanyagok azonosítására szolgáló kódok, melyeket az Európai Közösségben vezettek be még az 1960-as években. A mentesség pedig lényegében annyit jelent, hogy egy élelmiszer nem tartalmaz E-számmal jelölt adalékanyagokat.
A húskészítmények új nemzedéke
Eddig szinte kivitelezhetetlen volt, hogy a feldolgozott húskészítmények gyártása során mellőzzék az élelmiszer-adalékanyagokat, de a Sága innovatív szemlélete és technológiai fejlődése ezt végül lehetővé tette.
A Sága Foods, a szárnyashúsból készült húskészítmények vezető hazai gyártója az elmúlt években a glutén, majd a szója felhasználását szüntette meg sárvári üzemében, de ez még nem a végcél! Továbbra is arra törekszenek, hogy finomságaikhoz egyre kevesebb és kevesebb élelmiszer-adalékanyagot használjanak fel. Ennek a folyamatnak eddigi legjelentősebb eredményeként 2019 őszén forgalomba kerültek a Sága új, E-szám-mentes Füstli Natural virslijei.
A Mentes-M díj kiváltsága
Ezt az újdonságot ismerte el a Mentes-M díj is, amelyet kizárólag olyan termékek kaphatnak meg, amelyek a 14 fő allergén közül legalább egytől és/vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól igazoltan mentesek. Arról, hogy végül melyik terméket díjazták, neves szakemberekből álló zsűri döntött, szempontjaik pedig igen szigorúak voltak. Csak olyan termékkel lehetett pályázni, amelyet laboratóriumi körülmények között bevizsgáltak, illetve a kémiai összetevők alapján megfelelő volt a minőségük is.
Mentes evolúció a húskészítményeknél
Az E-szám-mentes Füstli Natural virslik sikere arra sarkallja a Ságát, hogy folytassa ezt a munkát. Muzsek András, a Sága Foods vezérigazgatója szerint továbbra is azon dolgoznak, hogy fejlesztéseik találkozzanak a fogyasztók aktuális igényeivel, hiszen a Ságára mindig is jellemző volt, hogy új termékeivel, innovációival élen jár a piacon. Kiss Ildikó, a Sága termékfejlesztési vezetője azt tapasztalja, hogy „mentes-evolúció” zajlik le a húskészítményeknél. A céljuk az, hogy a Füstli Natural virslik után minél több termékük előállítását tegyék E-szám mentessé. A Sága magasra tette a mércét, és elébe megy a fogyasztók igényeinek. A húskészítmények mentes-evolúciójában is azok nyernek, akik a legjobban képesek alkalmazkodni a megváltozott piaci körülményekhez és fogyasztói elvárásokhoz. A Sága az E-szám mentes Füstli Natural virslijeivel bizonyította, hogy képes erre!