Egészség

Teljesült a gyerekkori álma: egy rögbicsapat tagjai cipelték fel a hegyre a sclerosis multiplexes nagymamát

Az ausztrál Janelle Boston kicsi kora óta arra vágyott, hogy egyszer megmászahassa a Queensland északi részén álló Mount Tysont.

Negyvenen cipeltek fel egy hegyre egy sclerosis multiplexes nagymamát – írja az ABC News híre alapján az Index. Az 55 éves ausztrál Janelle Bostonnak gyerekkori álma volt, hogy megmássza a Queensland állam északi részén álló Mount Tysont – de eddig hiába vágyott erre, hiszen a húszas évei óta sclerosis multiplexben szenved, és mostanra olyan súlyossá vált a betegsége, hogy néhány lépésnél többet nem is tud egyszerre megtenni.

Fotó: Facebook

Janelle tagja a Mount Tyson megmászásáról szóló Facebook-csoportnak, ahol azt írta, ez már örök álom marad a számára. Történetére felfigyelt a csoport moderátora, Graham Sollit is, aki úgy döntött, megkeresi a Tully Tigers rögbicsapatot, hogy lenne-e kedvük egy futóedzés közben felvinni az idős hölgyet a hegyre.

Az ötlet a csapat elnökének is megtetszett, aki megkereste a fitneszedzőjét, Tracee Harrist azzal, hogy érdekelné-e a dolog. Mint kiderült, Harris személyesen is ismeri Janelle Bostont, ezért azonnal ráállt, hogy megszervezi a nem mindennapi edzést. A csapat tagjai egy helyi hegesztő által készített hordszékben felváltva vitték fel a hegyre az idős nőt. Alapjáraton négyen cipelték, de a meredekebb részeken mind a negyvenen beálltak egymás mellé, nehogy valaki elcsússzon vele.

Megérte. Az egyik résztvevő beszámolója szerint Boston annyira boldog volt, hogy az egész utat végigmosolyogta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top