Egészség

A 101 éves Klári néni szerint ez a hosszú élet titka

Hihetetlen vidám és fergeteges a humora az asszonynak. Imádjuk!

Aki megőrzi magában a szépségre va­ló rácsodálkozás képességét, az sosem öregszik meg – mondta mosolyogva a 101 születésnapját ünneplő Szijjártó Jánosné Klári a Kisalföld.hu-nak. A soproni evangélikus szeretetotthon második emeletének egyik szobájában élő, jó kedélyű Szijjártó Jánosné Klári néni vidámsággal telve fogadta a polgármester helyi polgárok nevében mondott születésnapi köszöntését.

Képünk illusztráció /Forrás: iStock

Az asszonynak remek a humora, járókeretét csak Trabantnak becézi, ami közlekedés közben inkább már Jaguár. Klári életkorát sokan nem hiszik el, maga az asszony sem, aki elmesélte, hogy Kassán született, és hat éve költözött Budapestről Sopronba, hogy közelebb legyen Bécsben élő lányához, vejéhez és két unokájához.

Klári néni azt is elmondta, térképszerkesztőként dolgozott. Hetvenkét éves korában ment nyugdíjba, de nem hagyta abba a munkát, utána még könyvtárban is tevékenykedett. „A hosszú élet titka pedig a munka, hogy mindig hasznosnak érezhesse magát az ember. Továbbá szerényen és keveset kell étkezni, néha jót tesz a koplalás is. De a legfontosabb az életöröm és a jóság” – foglalta össze érzéseit a lapnak Klári néni, aki napjait olvasással, pasziánsszal és rablórömivel tölti. Úgy véli, aki megőrzi magában a szépségre való rácsodálkozás képességét, az sosem öregszik meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top