Egészség

Bizonytalan a betegek kezelése a Szent Rókus Kórházban

Az orvosok immár csak a rendelőben tudják fogadni az autoimmun betegeket, pedig soknak havonta be kellene feküdnie a kórházba.

Bizonytalanná vált több száz autoimmun beteg kezelése – ezt állítja egy ilyen betegséggel küzdő budapesti nő. Elmondása szerint a Szent Rókus Kórházban arról tájékoztatták, hogy októberben bezárt az osztály, ahol eddig kezelték, s ezeket a betegeket ezentúl nem tudják hol ellátni.

„Nincs , ahol ellássanak minket. Az orvosok csak a rendelőben tudnak minket fogadni, és semmi tovább nincsen” – mondta el a lupusszal küzdő Hörömpő Edit, akit 11 éve a Szent Rókus Kórházban kezelnek, és havonta be szokták hívni az orvosok, hogy befeküdjön és keringésjavítót kapjon.

A kórház, amelyet nyáron olvasztottak össze a Semmelweis Egyetemmel, azt írta, nem zártak be osztályt. Az RTL Híradónak arra kérdésére, hogy ellátják-e a továbbiakban az autoimmun betegeket, nem válaszoltak.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top