Egészség

Kopaszra nyíratta magát a kisfiú, hogy támogassa leukémiás barátját

A hétéves gyerek így akart kiállni a barátja mellett.

Olly Spencer és Tommy-Lee Hetherington osztálytársak és jó barátok. A hétéves Olly egyik nap azt vette észre, hogy Tommy-Leenek leborotválták a haját. Miután megtudta, hogy barátja leukémiás, és a kezelés miatt lett kopasz, azt kérte az anyjától, vágja le az ő haját is.

„Szomorú lettem attól, hogy Tommy-Leenek nincs haja. Azt akartam, hogy ne érezze magát egyedül. Segíteni akartam neki, és azt is akartam, hogy a rák múljon el” – mondta a kisfiú a Leicestershire Live-nek. 

Olly édesanyja szerint a fia egy ideje tudja már, hogy a barátja beteg, de csak a kopaszság láttán jött rá pontosan, hogy mi a baja. Azóta tudja, hogy Tommy-Leenek a leukémiája miatt három és fél évig kezelésekre kell járnia, a kemoterápia mellett szteroidokat is szednie kell, és vérátömlesztésen is átesett.

Olly szüleivel adománygyűjtő akciót is indított, amelynek eredményeként 1200 fontot sikerült összeszedniük a rákos gyerekekkel foglalkozó Macmillan Cancer Support nevű szervezet részére.

Fotó: Martin Bernetti / AFP

(Mirrorvia 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top