Egészség

A Facebook segítségével diagnosztizálták egy kisfiú ritka betegségét

Sok rosszat lehet mondani a közösségi oldalakról, de néha akár életeket is menthet, hogy a segítségükkel hatékonyan tud terjedni az információ.

Rachel Scott, egy texasi  anyuka, aki egy Facebook-oldalt hozott létre, miután 2017-ben az akkor 5 éves fia, Braden nehezen diagnosztizálható betegséget kapott el. Ez az akut flaccid myelitis (AFM) egy ritka, az idegrendszert befolyásoló betegség.

Braden megfázott, majd nem sokkal később már nehezen tudott nyelni és mozogni, végül lélegezni sem tudott önállóan. Az orvosok a ritka betegséget, ami egymillióból egy gyermeket érint, csak későn, egy hét elteltével tudták diagnosztizálni. Amiért csak későn tudtak segíteni rajta, még mindig nem épült fel teljesen. Braden két évvel ezelőtti diagnosztizálása óta az édesanyja azért hozta létre a Facebook-oldalt, hogy felhívja a figyelmet az AFM-re, és ez sikerült is.

Az egyik bejegyzésre Elizabeth Cardone, kétgyermekes texasi anyuka is felfigyelt, és amikor nem sokkal később a 2 éves kisfia, Corbin megfázott, majd a gyengeség jeleit mutatta és alig tudott mozogni, az anyukának eszébe jutott az AFM. Miután elmondta a háziorvosnak, hogy mire gondol, a gyermeket azonnal diagnosztizálták a betegséggel. A gyors kezelésnek hála, 4 nap múlva már fel is épült.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top