Egészség

Kínából hazatérő gyerek okozott koronavírus-pánikot Budapesten

Az egyik budai iskola diákját vélte fertőzöttnek egy másik tanuló édesanyjának az ismerőse.

Szombati Facebook-bejegyzésében írt arról egy nő, hogy már Budapesten is megjelent a koronavírus. Állítása szerint az ismerőse gyereke egy budapesti magániskolába jár, annak egyik osztálytársa pedig kínai, aki most ért vissza Magyarországra Kínából, és fertőzött lehet. A szülők állítólag levelet kaptak az iskolától, hogy a gyerek karanténba került.

Védőruhát viselő munkás egy pekingi metróállomáson felállított ellenőrzőpontnál 2020. január 24-én (Fotó: MTI / AP / Mark Schiefelbein)

A nő később törölte a bejegyzést. A Borsnak azt mondta, igaz a hír, de az újságírók hívogatni kezdték az ismerősét. A híresztelést azonban hivatalosan megcáfolták: a Nemzeti Népegészségügyi Központnak nincs tudomása koronavírussal fertőzött magyarországi esetről.

Az érintett iskola részéről is közölték, hogy minden tanulójuk jól van, és betartják a szigorú higiéniai előírásokat.

Kínában a koronavírus terjedése miatt lezárták Hopej tartományt és Vuhan várost. Az érintett területen külügyi értesülések szerint öt magyar állampolgár tartózkodik, ők jól vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top