Egészség

Világcsúcs: összesen 31 ujja van ennek az indiai nőnek

Az indiai nőt, akit az átlagosnál némileg több kéz- és lábujjal áldott meg a teremtő, babonás szomszédai boszorkánynak tartják.

Igazi világcsúcs, legalábbis nem tudni arról, hogy létezne bárki is, akinek több ujja lenne, mint a 63 éves Kumari Nayak asszonynak. A nő, akit ezért jegyez is a Guinness Rekordok Könyve, összesen 19 lábujjat és 12 kézujjat tud felmutatni. (Az előző csúcstartó egy bizonyos Devendra Suthar volt 14 kéz-, és 14 lábujjal, de Kumari leelőzte.)

Az indiai Odishában élő nőt különleges adottságai miatt jól ismerik a környéken, elmondása szerint sokan boszorkánynak tartják, és félnek tőle. Például átmennek az utca másik oldalára, vagy látványosan kikerülik, ha szembejön velük. Ugyanakkor van olyan is, aki azért látogatja meg, hogy „megcsodálja” a kezeit és a lábait, de inkább a megfélemlítés és a megszégyenítés jellemző. Így, ha teheti, inkább otthon, a négy fal között marad. Főleg miután egy kis faluban él, ahol jellemzően még vakon hisznek a babonákban.

Kumari ezzel a testi hibával született, és mivel szegény családból származik, esélye sem volt bármiféle műtétre, korrekcióra. 63 évesen pedig már nem áll neki változtatni a helyzeten, főleg miután most sincs rá pénze.

Ám miután értesült az állapotáról és anyagi lehetőségeiről, az indiai állam nagylelkűen felajánlotta segítségét a nőnek, többek között egy új otthont és nyugdíjat kínálnak fel neki, hogy többé ne zaklathassák a szomszédai, akiket addig is arra intettek, hogy ne tartsák Kumarit boszorkánynak, és legyenek sokkal kedvesebbek, elnézőbbek vele.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top