Egészség

Koronavírus: vizsgálják a Kínából érkezőket Ferihegyen

Megmérik a Kínából érkező utasok testhőmérsékletét.

Péntek estétől minden, közvetlenül Kínából érkező utast megvizsgálnak a Liszt Ferenc repülőtéren a koronavírus-járvány miatt, mielőtt belépne az országba – közölte a Budapest Airport Zrt.

Az első járat, amelynek utasait a hatósági döntés értelmében megvizsgálják, az Air China 18:50-kor Minszk érintésével Pekingből érkező gépe.

Közleményük szerint a szűrést a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság irányítása mellett a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltató partnere végzi.

  • Az utasok egészségi állapotának ellenőrzése – a több országban már alkalmazott eljárásrendhez hasonlóan – testhőmérséklet-méréssel történik.
  • A határértéket meghaladó testhőmérséklet esetén az egészségügyi szakszemélyzet további vizsgálatokat végez.
  • Gyanú esetén az utast az erre felkészült egészségügyi intézménybe viszik.

A Budapest Airport rendelkezik minden olyan eszközzel és felszereléssel, amellyel képes ellátni a rá vonatkozó előírásokat, és támogatni tudja a hatóságok munkáját. Jelentős készlete van a szükséges védőfelszerelésekből és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, eszközökből, továbbá rendelkezésre állnak a megfelelő elkülönítő helyiségek is.

Budapest és Kína között a következő napokban is több közvetlen járat közlekedik: vasárnap egy, hétfőn három.

A Shanghai Airlines pénteki közlése szerint a Csengtu-Budapest járatot február 4. és március 28. között, a Hszian-Budapest járatot február 6. és március 26. között felfüggeszti.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top