Egészség

Koronavírus: 24 ember van karanténban Magyarországon

Csak a két iráni diákról lehet tudni, akik megfertőződtek a koronavírussal, de 24 embert tartanak megfigyelés alatt.

Magyarországon a szerda esti információk szerint két koronavírus-fertőzött van, az a két iráni diák, akikről eddig is lehetett tudni. Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután számolt be a koronvírus ügyében alakult operatív törzs üléséről, itt elmondta, hogy 24 ember van karanténban Magyarországon, és 230 mintavétel van folyamatban koronavírus-fertőzésre.

Orbán Viktor elmondta, a magyarországi védekezés az egyedi esetekre összpontosít, egyelőre nem alakult ki gócpontja a fertőzésnek. Az a cél, hogy ne is alakuljanak ki ilyenek az egyedi esetekből. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a hamarosan megrendezésre kerülő rendezvények szervezőire bízzák, hogy lefújják-e ezeket. A március 15-i állami rendezvények megtartásáról vagy törléséről kedden hoznak döntést.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Müller Cecília országos tisztifőorvos, az operatív törzs tagjai (fotó: MTI)

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Müller Cecília országos tisztifőorvos, az operatív törzs tagjai (Fotó: MTI)

Az iráni diákok február 22-én jöttek vissza Iránból, 24-én jelezték, hogy tüneteket észlelnek magukon, ezután helyezték őket vizsgálat alá, azt viszont nem lehet pontosan tudni, az eltelt időben hány emberrel találkoztak. Az egyikükről korábban is lehetett tudni, hogy a SOTE hallgatója, most az operatív törzs megerősítette, hogy a másik diák a Szent István Egyetemre jár.

Minden a koronavírusról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top