Egészség

12 éves lány került lélegeztetőgépre koronavírus miatt

Az amerikai gyereknek nem volt semmilyen alapbetegsége és nem is utazott sehova.
koronavírus

Március 15-én diagnosztizáltak tüdőgyulladást annál az Emma nevű 12 éves gyereknél, aki most az életéért küzd egy atlantai kórházban. A kislánynál pénteken csináltak koronavírus-tesztet, és beigazolódott nála a fertőzés. Szombaton került lélegeztetőgépre és az állapota jelenleg stabil – írja a CNN.

Justin Anthony, a lány unokatestvére a hírcsatornának elmondta: Emmának nem volt meglévő betegsége, és mivel nem is utazott az elmúlt időszakban, nem tudni, ki fertőzhette meg.

A kislányt kezelő gyerekkórház szóvivője a CNN-nek megerősítette, hogy van egy izolált koronavírusos betegük, de személyiségi jogokra hivatkozva többet nem közöltek.

Emma családja azért hozta nyilvánosságra a kislány betegségét, mert mindenhol azt lehet hallani, hogy az időseket veszélyezteti leginkább a koronavírus, a fiatalok és a gyerekek viszonylag könnyen túlesnek a fertőzésen.

„Én most első kézből tudom, hogy mennyire veszélyes ez. Itt egy 12 éves, aki az életéért küzd. Az embereknek muszáj komolyan venniük a távolságtartást, és vigyázniuk kell a gyerekeikre. Nagyon komolyan kell venni a helyzetet” – mondta a hírcsatornának a kislány unokatestvére.

A legfrissebb hírek koronavírus-témában az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top