Hónapok óta napi 14 órát dolgozik az intenzíven az első számú olasz beteget kezelő doktornő

Nagyezsda | 2020. Április 25.
A doktornő által elrendelt, első vírusteszt indította el hivatalosan az olaszországi járványhelyzetet.

Az olasz sajtó megtalálta azt az orvost, aki elsőként diagnosztizálta a Sars-Cov-2 vírust olaszországi betegen. A lombardiai Codogno kórházában, február 20-án dolgozó Annalisa Malara aneszteziológus volt, aki az első számú olasz betegen, a 38 éves Mattián elvégezte a vírustesztet. A férfi napok óta magas lázzal, tüdőgyulladással küzdött, állapota válságos volt. Malara doktornő rendelte el a vírustesztet, melyet addig nem végeztek el a betegen, mivel senki sem gondolta, hogy Olaszországban jelen van a járvány.

Védőöltözéket viselő orvosok és nővérek a római Casal Palocco negyed kórházának koronavírussal fertőzött betegeket ápoló intenzív osztályán (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi)

Ez a teszt indította el hivatalosan az olaszországi járványhelyzetet, majd február 23-án Codogno és további 9 lombardiai város vesztegzár alá helyezéséhez vezetett.

A szintén 38 éves Malara doktornő több mint két hónapja nem látja családját, napi 14 órát dolgozik intenzív osztályon. Az első olasz beteg Mattiát 18 napig kezelték intenzíven, március 20-án térhetett haza a kórházból.

(MTI)

A legfrissebb koronavírushírek az nlc-n:

Exit mobile version