Egészség

Hétköznapi hőseink: megküzdött a koronavírussal egy rákbeteg kisfiú

Az Angliában élő család most nagyon bízik abban, hogy a rákkal is ilyen sikeresen küzd majd meg a kis hős.

A koronavírus-járvány mindenki számára fenyegető, hiszen ha magunk személyesen nem is vagyunk érintettek, a családunkban biztos van legalább egyvalaki, aki idős vagy krónikus betegségben szenved. De mi van, ha ez a valaki pont a gyermekünk? Jól ismeri sajnos az érzést a négyéves Archie Wilks családja. A kisfiú rákkal küzdött, mielőtt elkapta volna a vírust.

Az Angliában élő család most nagyon bízik abban, hogy a rákkal is olyan sikeresen küzd majd meg a kis hős, mint a koronavírussal. Archie’s Journey Facebook

Az Angliában élő család most nagyon bízik abban, hogy a rákkal is olyan sikeresen küzd majd meg a kis hős, mint a koronavírussal (Archie’s Journey Facebook)

Archie-nak március végén lett pozitív a koronavírustesztje, nála a fertőzés lázzal és köhögéssel járt. A kis hős 2019 januárja óta  neuroblastomában szenved, amely a szimpatikus idegrendszer rosszindulatú daganata; azóta számos immunterápián és kemoterápián van túl, így a legmagasabb kockázati csoportban van a koronavírus szempontjából.

Az angliai Saffron Waldenben élő család eleinte összekeverte a szimptómákat a rák miatti kezelés mellékhatásaival, ám hamarosan egyértelművé vált a helyzet. A kórházba, ahova Archie-t bevitték, végül az egész család, az apa, Simon és a testvér, Henry is karantén alá került. Archie-nak oxigénes támogatásra is szüksége lett április 8-ig, miután állapota szerencsésen feljavult.

A család most abban reménykedik, ha a kisfiú ilyen sikeresen megküzdött a Covid-19 fertőzéssel, akkor a rák ellen is felveszi a kesztyűt, ugyanakkor sajnos, ha egy gyerek visszaesik, és újra neuroblastémiás lesz, 90 százalék, hogy belehal a betegségbe.

(via)

Aktuális cikkeink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top