Egészség

6 mentős fertőződött meg koronavírussal

Az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján szóba került, mekkora munkát végeznek a mentők.

Eddig hat mentődolgozó fertőződött meg koronavírussal, miközben 15 ezer fertőzésgyanús vagy igazoltan koronavírus-fertőzött betegnek nyújtottak segítséget – mondta az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

A The Queen köszönetet mondott a magyar mentősöknek is

A Magyar mentőszolgálat munkatársai a koronavírus alatt – Fotó: MTI

A mentők napján megszólaló Csató Gábor kiemelte: az elmúlt időszak fejlesztései nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy feladataikat a járvány idején is a legmagasabb színvonalon tudják ellátni. Elmondta: a koronavírus-járvány miatt országszerte megnövelték mentőkapacitásukat, megyénként több plusz mentőegységet állítottak szolgálatba.
    
Közölte: a mentősök 40 ezer ember járványügyi mintavételét végezték el, amihez 55 ezer védőruhát, FFP-maszkot használtak fel és több mint 440 ezer pár gumikesztyű fogyott. A mentők csak a koronavírus kapcsán 420 ezer kilométert tettek meg – mondta Csató Gábor.

Házi karantén

Háromszázharminchatra nőtt az önkéntes elektronikus ellenőrzést vállaló, hatósági házi karanténban levők száma – közölte Kiss Róbert alezredes szintén az operatív törzs tájékoztatóján.

Kiss alezredes elmondta, az elmúlt 24 órában 965 esetben rendeltek el hatósági házi karantént, így vasárnap 10 356 ilyen intézkedés van érvényben. Az elmúlt napon a házi karantén ellenőrzésekor 41 esetben tapasztaltak szabályszegést; Budapesten és Pest megyében pedig 564 esetben intézkedtek azokkal szemben, akik megszegték a kijárási korlátozás szabályait – tette hozzá.

Munkában a mentők

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top