Egészség

Díjat kapott az Országos Mentőszolgálat

A Magyar családokért díjat Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke és Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő vasárnap Budapesten. A mentőszolgálatot évente 1,2 millió esethez riasztják.

Az MTI közleménye megemlíti, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt (is) a mentők feszített menetben, napi 24 órában dolgoznak. Dunai Mónika külön köszönetét fejezte ki a Országos Mentőszolgálatnak a Pesti úti idősotthonban nyújtott segítségükért, mellyel szerintük sikerült megszüntetni a kialakult gócpontot. (A Pesti úti idősek otthonában történt megbetegedések miatt többször egymásnak feszült a magyar kormány és Karácsony Gergely főpolgármester)

Budapest, 2020. május 17. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója átveszi a Magyar családokért díjat Dunai Mónika országgyűlési képviselőtől / Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Budapest, 2020. május 17. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója átveszi a Magyar családokért díjat Dunai Mónika országgyűlési képviselőtől / Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Dunai arról is beszélt a díj átadásakor, hogy a kormány elindította az egészségügyi bérfejlesztési programot, folytatja a mentéstechnikai eszközök beszerzését, növeli a mentőautók számát, és bővíti, felújítja a mentőállomásokat. Elmondta, hogy jelenleg a mentők történetének legnagyobb eszközbeszerzése valósul meg: mintegy 2500 mentéstechnikai eszközt, köztük 300 defibrillátort és 150 speciális lélegeztetőgépet vásárolt tavaly az OMSZ, idén pedig újabb 122 lélegeztetőgéppel bővült az eszközpark.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt a szolgálat munkatársai nagy terhelésnek vannak kitéve: 40 ezer mintavételt végeztek, 15 ezer fertőzésgyanús embernek nyújtottak segítséget, és 420 ezer kilométert tettek meg az elmúlt három hónapban.

Az említett díjat 2016-ban alapította a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége azzal a céllal, hogy támogassák azokat, akik olyan munkát végeznek, amely a családok érdekeit szolgálja. 

Az Országos Mentőszolgálatnál tengernyi jófej ember dolgozik: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top