Egészség

Tilos lesz sikoltozni a hullámvasúton – Ilyen egy vidámpark a koronavírus után Japánban

Újranyitnak Japánban a vidámparkok, de a koronavírus miatt tilos a hangoskodás, és a szellemek is csak biztonságos távolságból riogathatják a vendégeket.
hullámvasút

A koronavírus-járvány lecsengésével lassan újranyitnak a vidámparkok Japánban, de az élmény közel sem lesz olyan, mint a vírus előtti időkben.

A vendégeknek kötelező lesz maszkot viselniük, és tartózkodniuk kell a hangoskodástól, azaz még a hullámvasúton sem lehet kiabálni, sikoltozni. A szellemkastélyokban a kísértetek csak biztonságos távolságból riogatják majd a vendégeket, a vidámpark alkalmazottai – beleértve a jelmezesek figurákat is – nem foghatnak kezet, nem adhatnak pacsit a gyerekeknek, és nekik is meg kell tartaniuk a kötelező távolságot.

Eltűnnek a gyerekeknek szánt, szabadon fogdosható játékok és fogyasztható finomságok. A virtuális valósághoz kapcsolódó látványosságok pedig addig nem nyithatnak ki, amíg nincs megoldva a speciális szemüvegek teljes fertőtlenítése.

Japánban hétfőn ért véget az országos veszélyhelyzet, a legnagyobb vidámparkok, a tokiói Disneyland és az oszakai Universal Studios egyelőre zárva tartanak. Az intézkedésektől azt remélik, hogy – bár teljesen kizárni nem tudják – csökkenthetik a fertőzés kockázatát.

(Japan Times)

Olvass még különleges vidámparki esetekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top