Egészség

Annyira félt a brit nő a koronavírustól, hogy több napig otthonában éhezett

Az éhező néni 94 éves volt, és senki sem vásárolt be neki. Esete sajnos nem egyedi.

Szomorú történetet osztott meg a hvg.hu. Éhezve találtak rá az önkéntesek egy 94 éves nőre Glasgow-ban, az idős nő öt napig nem evett, mert a koronavírus-járvány miatt félt elhagyni a lakását, és nem volt senki, aki bevásárolt volna neki.

Éhezve talátak rá a 94 éves brit nőre az önkéntesek. Félt kimenni a lakásból a koronavírus miatt.

Idős hölgy sír. Képünk illusztráció: Unsplash

Az  éhező nőre az Üdvhadsereg önkéntesei találtak rá véletlenül egy társasház legfelső emeletén, miután a környéken bekopogtak a házakba, hogy érdeklődjenek, mire van szükségük az embereknek. Az önkéntesek levest és élelmiszercsomagot adtak neki.

Az eset sajnos nem egyedi, az Üdvhadsereg munkatársa azt mondta, az idősek közül sokan félnek elhagyni az otthonaikat, mert attól tartanak, hogy amint kilépnek, el is kapják a betegséget, és kórházba kerülnek.

Az éhezés nemcsak egyéni, elszigetelt életeket érint a koronavírus kapcsán. ENSZ Világélelmezési Programjának munkatársai úgy vélik, a járványhelyzettel összefüggő gazdasági válság közel megduplázhatja a világ éhezőinek számát: az év végéig negyedmilliárd lehet azok száma, akik a tartós éhezésbe fognak belehalni. Momentán 55 ilyen, veszélyzónába tartozó országot tartanak számon. 

További cikkeink az éhezés összefüggésében

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top