Egészség

Ma sem ússzuk meg szárazon: kedden is sok eső várható

De a meleg marad. A tartós esőzés miatt figyelmeztetések vannak érvényben.
Ma sem ússzuk meg szárazon: kedden is sok eső várható

Zivatar, felhőszakadás és tartós eső miatt is figyelmeztetéseket adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat, Vas és Zala megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetés érvényes. 

A felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Emellett Budapesten, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megyében a tartós eső miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A nap második felében a nyugati országrész kivételével fordulhatnak elő zivatarok, leginkább a Dunától keletre. Az Alföld északkeleti részén (Nyírség, Hajdúság) helyenként intenzív zivatar is valószínű, amelyhez felhőszakadás (30-50 milliméter csapadék), jégeső, 60-70 kilométer/óra feletti szél is társulhat – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 21-27 Celsius-fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 15-21 fok közé csökken a hőmérséklet.

(MTI)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top