Egészség

Repülés a járvány után: sok légitársaság betiltja az alkoholárusítást a repülőgépeken

Időnként kifejezetten jól tud esni egy pohár bor a repülőn utazva: erre mostantól sok légitársaság gépein nem lesz lehetőség.

A legnagyobb légitársaságok betiltják, vagy erősen korlátozzák az alkoholárusítást a repülőgépeken – írta meg a CNN-re hivatkozva a hvg. Gondba ütközhet az alkoholra vágyó utas, ha a KLM, az EasyJet, a Delta Airlines, az American Airlines vagy a Virgin Australia járatain kíván utazni.

Légiutaskísérő akció közben. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Légiutaskísérő akció közben. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Az EasyJetnél az Egyesült Királyságba és a Franciaországba tartókat sújtja az új szabály. Náluk a személyzet csak vizet szolgál fel a járatokon, de a reptéren vett italok természetesen felvihetők a fedélzetre, kivéve, ha alkoholosak. A Virgin Atlantic eljárása is hasonló, de ők egészségügyi csomagot is adnak a repüléshez, benne maszkkal, törlőkendővel és fertőtlenítővel. A KLM-nél az alkohol mellett a forró italok is repülnek, vége a kávézós és teázós repüléseknek, viszont minden utasuknak extra frissítőt adnak, amit előre bekészítenek az ülésekre. A Ryanairnél az ennivalót érinti a nagy változás: azokat előre csomagolva viszik fel a gépekre, és ideiglenes jelleggel előre meg kell rendelni a menüt. A Delta Airlines az amerikai belföldi járatokon tiltja csak meg az alkoholfogyasztást, a nemzetközi járatokon sört és bort azért még felszolgálnak, de rövid italokat már nem, az American Airlinesnál pedig csak az első osztályon utazóknak jár majd az alkohol. A rendelkezések célja a személyzet és az utasok közti interakciók csökkentése.

Így nyaralj a koronavírus első hulláma után:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top