Egészség

Svájci tanulmány: a gyerekek ugyanúgy terjesztik a koronavírust, mint a felnőttek

Eddig a legtöbb tanulmány ezzel ellentétes következtetésekre jutott, ám most úgy tűnik, a gyerekek ugyanolyan hatással terjesztik a koronavírus-járványt, mint a felnőttek.

Bár az iskolákban épp nyári szünet van, a gyerekek már járnak bölcsődébe és óvodába, így egyáltalán nem mindegy, milyen szerepet játszanak a koronavírus-fertőzés terjesztésében. A korábbi kutatások nagyrészt azt mutatták ki, hogy a gyerekek ritkábban fertőződnek meg, és ha mégis, rajtuk a betegség könnyen, gyakran tünetmentesen megy át, és nem játszanak nagy szerepet a vírus terjesztésében, ám most egy új svájci tanulmány ezzel ellentétes  következtetésre jutott – írta a Portfolio.

A gyerekek is ugyanúgy fertőznek? (fotó: Pixabay)

A gyerekek is ugyanúgy fertőznek? (fotó: Pixabay)

A svájci kutatók huszonhárom 7 nap és 16 év közötti gyereket vizsgáltak, és a gyerekek szervezetében kettő kivételével ugyanolyan mennyiségű koronavírust találtak, mint egy felnőtt szervezetben. Tehát annak ellenére, hogy a legtöbb fertőzött gyerek tünetmentes, vagy a tünetei nagyon enyhék, ők is ugyanúgy fertőznek tovább, mint a felnőttek.

A gyerekek és a koronavírus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top