Egészség

15 évesen stroke-ot kapott egy hónapnyi videojátékozás után

Nanning városában történt a szomorú eset még márciusban egy 15 éves kínai fiúval, aki kissé túlzásba vitte a videojátékozást.

A fiú bal karja lebénult a stroke után, miután egy hónapon keresztül egyfolytában videojátékozott, és csak napi két órát aludt. A fiúnak minden adott volt ahhoz, hogy túlzásba essen: nem tudott a barátaival lenni, mivel február óta karanténban volt az otthonában a koronavírus miatt. A szülei elmondása szerint az ideje nagy részét a szobájában töltötte – írta meg az odditycentral.

15 évesen stroke-ot kapott. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Az apa és az anya azt hitte, fiuk az online tanulással van elfoglalva, de ez nem teljesen így történt: nagyrészt videojátékokkal játszott. A fiú egy videóbeszélgetés során a barátainak azt is elárulta, hogy nagyon kialvatlan, alig két órákat alszik csak naponta. Miután az otthonában összeesett, Xiaobint rögtön kórházba szállították, ahol CT segítségével megállapították, hogy stroke-ot élt túl. Dr. Li agyspecialista szerint a stroke borzasztóan ritka ebben az életkorban, és leginkább a fiú extrém egészségtelen életmódja a felelős a történtekért.

„Egészségtelenül étkezett és aludt, és a szülők tolerálták az életmódját”

– mondta el a sajtónak Dr. Li a történtekről, és azt is hozzátette, hogy nem biztosak abban, hogy képes lesz teljesen felépülni a történtek után.

További cikkeink a stroke témájában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top