Egészség

Tarol a koronavírus Romániában, megdőlt a napi fertőzöttségi rekord

A szombati jelentés alapján az utóbbi 24 órában az utóbbi két hét átlagánál 65 százalékkal több, azaz 889 új fertőzést azonosítottak, ami újabb rekordnak számít.

Hozzá kell tennünk: Romániában az utóbbi három nap mindegyikén megdőlt a napi megbetegedések csúcsa. Az MTI közlése szerint utóbbi 24 órában 21 újabb áldozatot követelt a kór, és ezzel 2009-re emelkedett a koronavírus-járvány romániai áldozatainak száma. A súlyos esetek közül immár 280-at a kórházak intenzív terápiás osztályain ápolnak. A járvány kezdete óta csaknem 36 700 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. A gyógyultak száma megközelítette a 22 500-at.

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Az MTI szerint most már nincs minden fertőzött kórházban, eddig tíznapos kórházi megfigyelést követően 2377 tünetmentes fertőzötteket engedtek haza, annak ellenére, hogy nem nyilváníthatták gyógyultnak őket (nem volt két egymást követő tesztjük negatív).

A közegészségügyi intézkedésekről szóló karanténtörvény szerint mostantól a járvány sújtotta országokból érkező embereket kéthetes karanténra kötelezhetik.

Utazás koronavírus idején: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top