nlc.hu
Egészség

Óránként frissülő pollentérkép

Óránként frissülő hazai pollentérképpel segítenek az allergiásoknak

Elindult a Nemzeti Népegészségügyi Központ térképes Parlagfű Pollen Riasztási Rendszere, amely segít az allergiásoknak felkészülni a parlagfű szezonra.
Parlagfű - Fotó: MTI

Sajnos nyakunkon a parlagfű szezon, így ennek apropóján idén a napi előrejelzés mellett már óránként is elérhető a parlagfű pollenkoncentrációja területi szinten – írja Facebook oldalán az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A pollentérképet itt éred el

A Nemzeti Népegészségügyi Központ térképes Parlagfű Pollen Riasztási Rendszere nem csupán az allergiások számára nyújthat segítséget. Endre László allergológus korábban azt nyilatkozta, hogy összefüggés lehet a koronavírusos esetek számának növekedése és a parlagfűszezon között.

A szakember arról beszélt, a parlagfű olyan anyagot hordoz, ami meggátolja a természetes védekezést, könnyíti a légúti vírusfertőzés “dolgát”, így a koronavírusét is, és ez nem csak az allergiásokra igaz.

Még több tipp és segítség a parlagfűre allergiásoknak: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top