Egészség

Koronavírus: a magyarok többsége beadatná az oltást

A megkérdezettek többsége úgy véli, legkorábban egy év múlva lesz használható védőoltás a koronavírus ellen.
A magyarok többsége beadatná a védőoltást.

A magyaroknak mindössze harmada (32 százaléka) gondolja, hogy egy éven belül minden számára elérhető koronavírus elleni vakcina lesz az országban – derült ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) megbízásából végzett országos reprezentatív kutatásból.

Az eredményekből emellett kiderült az is, a magyarok többsége azon a véleményen van, hogy védőoltás legkorábban egy év múlva lesz majd, míg 2 százalék úgy véli, nem lesz vakcina egyáltalán.

Az AIPM országos kutatása azt is felmérte, hogy milyen gyakran kapnak az emberek nem kötelező védőoltásokat, és hogy ezek közül melyek a leggyakoribbak: arra jutottak, hogy a többség, vagyis 64 százalék még nem adatott be magának nem kötelező védőoltást. Kimagaslóan a leggyakoribb az influenza elleni oltás az, amit a legtöbben kérnek, melyet a kullancs okozta agyvelőgyulladás elleni, valamint a járványos agyhártyagyulladás elleni védőoltás.

Olvass még többet a koronavírusról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top