Egészség

Beláthatatlan következménye lesz, ha a koronavírus és az influenza egyszerre fertőz

A szakember az influenza elleni védőoltásról is beszélt.

Sokan kérik, de csak az egészséges emberek kaphatják meg az influenza elleni védőoltást – írja az atv.hu. A tévécsatorna híradója által megkérdezett virológus szakember szerint akkor van lehetőség a vakcina beadására, ha az igénylő panaszmentes és nem kontaktszemély egy koronavírusos fertőzést tekintve. 

Jakab Ferenc arra is figyelmeztetett, hogy az ősszel megjelenő nátha, illetve az influenza a koronavírus-járvány során több szempontból is kockázatos lehet. A szakember szerint ugyanis a betegségek tüneteit nehéz megkülönböztetni, de hozzátette, hogy egyelőre nem ismert, hogy a koronavírus hogyan viselkedik, ha egy másik kórokozó is jelen van a fertőzött szervezetében. 

A koronavírus és az influenza együtt nagyon veszélyes lehet

A koronavírus és az influenza tünetei hasonlóak, ezért azonos módszerekkel védekezhetünk ellenük (Fotó: Getty Images)

A virológus szerint beláthatatlan következményei lehetnek, ha a koronavírus és az influenza együttesen fertőznek, különösen egy legyengültebb szervezet számára. 

Jakab Ferenc hangsúlyozta, hogy kulcsfontosságú a járványügyi intézkedések betartása, azaz a maszk viselése, a távolságtartás és a rendszeres kézmosás. A szakember rámutatott, hogy ezek betartásával azonban két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen a koronavírushoz hasonlóan terjedő influenza ellen is hatékonyan védekezhetünk így. 

További cikkeink a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top