nlc.hu
Egészség

A koronavírusos Kuncze Gábor az intenzív osztályon

Megható történetet osztott meg a koronavírusos Kuncze Gábor az intenzív osztályról

Egy ismeretlen férfi érkezett az intenzív osztályra, ahol a koronavírusos Kuncze Gábort is ápolják. Elgondolkodtató történetet osztott meg a politkus.
Kuncze Gábor

Kuncze Gábor volt belügyminiszter néhány nappal ezelőtt közölte, hogy ő és a felesége is elkapták a koronavírust, intenzív osztályon ápolják őket.

A 69 éves politikus most a Facebookon osztott meg egy megható történetet az intenzív osztályról. Mint írja, súlyos állapotban, eszméletlenül érkezett hordágyon egy ismeretlen férfi az intenzív osztályra.

„Amikor elhelyezték, azonnal mindenki ott termett, akinek egyáltalán dolga lehetett vele, és azonnal mentették az életét. Világosan látszott, hogy minden, az egészségüggyel kapcsolatos vita véget ér a beteg ágyának lábánál. Attól kezdve ugyanis csak a beteg van, akit meg kell menteni. Meg a szakmai tudás. Meg a hivatástudat. Meg a lelkiismeret. Meg Hippokratész”

– írta Kuncze Gábor.

A politikus az estre reflektálva felteszi a kérdést: „Nem tisztességtelen dolog ezzel visszaélni? Nem megbecsülni őket, hiszen, ha kell, úgy is elvégzik a dolgukat?! Nem kellene inkább hosszú távon is a megbecsülést demonstráló megoldásokat kitalálni? Nem kellene esetleg úgy viselkedni, hogy mindenki számára világos legyen, hogy nekünk fontos az egészségügy, fontos minden szereplője a betegtől az őt meggyógyító személyzetig?” Majd a választ is megadja: „De igen, kellene. Akkor pedig legyen így!!

A csattanót a végére hagyta Kuncze Gábor. Azt csak a posztja végén, zárójelben árulta el, hogy az ismeretlen beteg, akinek az életéért mindent megtettek az egészségügyi dolgozók, egy hajléktalan volt, aki azóta jobban van.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Még több megható történt az egészségügyi dologzókról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top