Egészség

Olaszország döntött: már az utcán is kötelező a szájmaszk

A döntést maga Giuseppe Conte miniszterelnök jelentette be, és azt is közölte, hogy az egészségügyi veszélyhelyzetet január 31-ig meghosszabbították. A szájmaszk fontosságára a WHO és Müller Cecília is folyton felhívja a figyelmet.

„Otthon is használjatok, családtagok és ismerősök között” – javasolta még a miniszterelnök. Szerinte csak akkor kéne levenni a szájmaszkot, ha valaki hosszabb időre teljesen egyedül marad, például az üres utcán sétál.

Olasz diákok egy torinói iskola előtt maszkban

Olasz diákok egy torinói iskola előtt (Fotó: Profimedia)

Olaszországban zárt térben március 10-e óta kötelező a szájmaszk használata, szabadtéren május 18-a óta nem volt kötelező. Az országos döntésen túl a tartományok további szigorításokat vezethetnek be, ha úgy ítélik meg. Roberto Speranza egészségügyi miniszter komolynak nevezte a helyzetet, hangsúlyozva, azon dolgoznak, hogy ne kelljen újból lezárni az országot.

Olaszországban egy nap alatt ezerrel emelkedett a szűrt fertőzöttek száma, a szám így szerdán elérte a 3678-at. Utoljára április 16-án regisztráltak ennyi új pozitív esetet. Az utóbbi egy hét alatt negyvenkét százalékkal ugrott meg a fertőzöttek száma, az intenzív osztályra kerülők száma napi hússzal emelkedik. A legtöbb új beteget jelenleg Campania tartományban diagnosztizálják.

Fontos kiegészítő: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top