Egészség

Az asszisztense szabadságon volt, a takarítónőjével adatta be a betegnek az injekciót a háziorvos

A Magyar Orvosi Kamara etikai bizottsága vizsgálatot folytat egy hihetetlen ügyben: a beteg állítása szerint háziorvos öt napon keresztül a takarítónőjével adatta be az injekciót a betegének, a panaszkodó beteget pedig megzsarolta.

A 36 éves Barna Zoltánné Katalin a Facebook-on arra panaszkodott, hogy a vizsolyi háziorvos öt napon keresztül a takarítónőjével, Annuskával adatta be neki a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és izomlazító injekciókat a fájós lábába. Eközben az orvos asszisztense épp a szabadságát töltötte. Utána a beteg nő mozdulni is alig bírt a beteg lába miatt, ráadásul az injekció helye is begyulladt. Az asszony a közösségi médiában posztolt az esetről, az orvos pedig ráparancsolt, hogy vegye le a posztot és kérjen nyilvánosan bocsánatot, ellenkező esetben kihívja rá a rendőrséget. Az asszony ettől megijedt, és engedelmeskedett, és egy újabb posztban elnézést kért, és azt írta, valótlant állított, mert kétszeresen is kiszolgáltatott helyzetben volt: a háziorvos nemcsak az orvosa volt, hanem a főnöke is: Katalin közmunkás, az orvos pedig a helyi polgármester, és így az asszony felettese is – írja a Blikk.

A kép injekcióstűt és fecskendőt igen, takarítónőt nem tartalmaz (fotó: Pixabay)

A kép injekcióstűt és fecskendőt igen, takarítónőt nem tartalmaz (Fotó: Pixabay)

Katalin nem szeretné, ha a jövőben a takarítónő adná be az injekcióit, így már a szomszéd településre jár orvoshoz, az orvostól pedig bocsánatkérést vár, és azt, hogy adja meg a betegeinek a kellő tiszteletet.  Ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Orvosi Kamarához fordult, akik bevonták az ügy vizsgálatába a Budapesti Orvosi Kamarát is. A Blikk megkereste az érintett orvost és a kamarát is: az előbbi nem akart nyilatkozni, az utóbbi pedig még zajló vizsgálat ügyében nem adhat ki információkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top