Egészség

Koronavírusos lett a menyasszony, karanténba küldték a násznépet

Két hétig otthon kell maradnia azoknak, akik vendégként részt vettek a Bihar megyei rendőrség volt parancsnokhelyettese fiának az esküvőjén.

A hétvégén 350 meghívott jelenlétében tartották meg Eugen Boc, a Bihar megyei rendőrség volt parancsnok-helyettese fiának esküvőjét, bár hivatalosan ennyien nem tartózodhatnak egy családi eseményen a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések miatt.

Az egyik nagyváradi rendezvényteremben tartott esemény szombat délután kezdődött, majd 21 óra körül a hatóságok is megjelentek. A munkaügyi, a közegészségügyi és az élelmiszer-biztonsági hivatalok felügyelői, valamint a tűzoltóság és a csendőrség emberei egy vegyes ellenőrző egységet alkotva érkeztek a helyszínre, rögtön el is kérték a meghívottak listáját, írja a Főtér.

Pár nappal később jött a hír, hogy a menyasszony, aki egyébként a nagyváradi municípiumi kórház egyik gyógyszerésznőjeként dolgozik, koronavírusos lett, ezért a közegészségügyi hatóság ismét elkérte a meghívottjainak a listáját és mindenkit 14 napos karanténba küldtek. A rendőrök szerint a vendégek egy része konkrétan ahhoz a feltételhez kötötte a meghívás elfogadását, hogy tartsák be a járványszabályokat. 

A lagzi miatt a vendéglő üzemeltetője a maximális büntetést kapta (15 ezer lejt), a szervezők ellen pedig eljárás indult.

(Fotó: Pixabay)

Fotó: Pixabay

Még több a cikk a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top