Tippek, trükkök, házi gyógymódok arcizzadás ellen

nlc | 2020. November 19.
Mit tehetünk, ha olyan helyen izzadunk, amit mindenki lát, és nehéz palástolni? Az arcizzadás pont emiatt sok kellemetlen pillanatot okozhat, de van néhány trükk, amivel segíthetünk a helyzeten.

Patakokban folyik rólad a víz? Az erőteljes izzadást éppúgy okozhatják a hormonok, mint a stressz vagy a ritka, de annál kellemetlenebb hiperhidrózis. A következő házi praktikák a megfelelő kivizsgálást és adott esetben kezelést, terápiát nem helyettesítik, de segíthetnek abban, hogy könnyebben teljenek a mindennapok.

Gyógynövények arcizzadás ellen

Ha az erős arcizzadás már a mindennapjaid része, érdemes támogatnod a szervezetedet azzal, hogy gyógyteákat kortyolgatsz. A kerti izsóp, valamint az orvosi zsálya természetes segítőid lehetnek, ha főzetet készítesz belőlük, és rendszeresen fogyasztod a teájukat.

Önts 2 dl forrásban lévő vizet 1 evőkanálnyi szárított kerti izsópra vagy zsályára, hagyd állni 10 percet, majd reggel és este is igyál meg 1-1 csészével. A zsálya ráadásul nemcsak a napközbeni, de az éjjeli izzadást is segít csökkenteni.

Készíts arclemosó folyadékot

Jó, ha tudod, hogy a gyógynövények nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is hatékonyak lehetnek arcizzadás ellen. Persze, nem azt állítjuk, hogy egy csettintésre elmúlik, de csökkenhet a verejtékezés mértéke.

Azokat a gyógynövényeket részesítsd előnyben, amelyek cserzőanyaguk révén összehúzzák a pórusokat. Az orvosi zsálya, a csüdfű és a tölgyfakéreg teáját arclemosóként is használhatod: reggelente töröld át az arcbőröd egy, a langyos főzetbe mártott vattakoronggal.

Arcizzadás ellen használj gyógynövényeket!

Mit egyél, és mit ne?

Ha az arcizzadás nehezen múlik, ne hagyd figyelmen kívül azt a tényt sem, hogy nem mindegy, mi kerül a tányérodra. Általánosságban ugyanis elmondható, hogy a csípős ételek és az erős fűszerezés fokozzák a verejtékmirigyek működését.

Persze, néha megengedhetsz magadnak egy-egy pikánsabb fogást, de alapjában törekedj a mértékletességre. Lehetőség szerint kerüld a nehéz, zsíros ételeket, és a fűszerezésben is légy kreatív: ismerd meg a só-bors-erős paprika univerzumán kívüli ízeket is!

Mit tehetsz akkor, ha a stressz okozza az arcizzadást?

Ha tudod, hogy a stressz miatt az átlagnál erősebben gyöngyözik a homlokod, köss barátságot az orbáncfűvel, a macskagyökérrel és a citromfűvel. Mindegyik gyógynövény feszültségoldó hatású, és akkor is segítenek, ha a stresszes, túlhajtott időszakban nehezen jön álom a szemedre. Az orbáncfűvel azonban légy óvatos, ugyanis befolyásolhatja egyes gyógyszerek hatását!

A gyógynövények mellett az is fontos, hogy tanulj stresszkezelési technikákat. Léteznek különböző kommunikációs és meditációs technikák, amikkel könnyebben veheted az akadályokat, a sport, a séta vagy a kerékpározás pedig tökéletes eszköz arra, hogy utólag kiventiláld magadból a felgyülemlett stresszt. Mindenkinek más válik be, az azonban lényeges, hogy el tudj sajátítani olyan módszereket, amik számodra hatékonyak, és segítenek enyhíteni a feszültséget.

Pattanásos, aknés a bőröd? Segítünk, hogy hamarabb elmúljanak!

Exit mobile version