nlc.hu
Egészség

Ennyire leterheltek az egészségügyi dolgozók: döbbenetes fotók

Egyetlen képpár mutatja meg, milyen egészségügyi dolgozónak lenni most

A háborúból visszatérő katonákról készültek hasonló képek.

Egy amerikai ápoló, a Tennessee államban élő Kathryn osztott meg két fotót magáról a Twitteren, amelyeken jól látszik, mennyire megváltozott a koronavírus megjelenése óta – írja az Unilad.

Az első fotó akkor készült, amikor az ápoló elvégezte a főiskolát, a második pedig nyolc hónappal azután, hogy Kathryn megkezdte volna a munkát a Covid-19 járvány frontvonalában. Az Egyesült Államok jelenleg világelső a koronavírus-fertőzéseket és halálozásokat tekintve: a vírus felbukkanása óta több mint 12,5 millió esetet regisztráltak, a halálos áldozatok száma pedig már meghaladta a 260 000-et. 

Az ápoló a képpárt a Twitteren tette közzé, a következő szöveggel: „ahogy kezdődött… és ami most van”. A képek rövid idő alatt rendkívül népszerűvé váltak, több mint 74 ezren osztották meg és több mint 800 ezren lájkolták a Twitter felhasználói közül. 

Kathryn a brit Metro című napilapnak elárulta, hogy jelenleg három 12 órás műszakot teljesít, mielőtt pihenhetne. Elmondta, hogy az orrán látható elszíneződés nagyjából addigra tűnik el, mire ismét dolgoznia kell menni. 

„Fogalmam sincs, milyen lehet »normál időben« ápolónőként dolgozni” – mondta a frissen végzett nő, aki már eleve a járványhelyzetbe érkezett, munkavállalóként. 

További cikkeink a koronavírus-járvány témakörében: 

  • Koronavírus itthon: enyhe pozitív változást mutat a járványgörbe
  • Folyosókon kötik oxigénpalackra a súlyos betegeket egy bukaresti kórházban, ennyire nincs már hely az intenzíven – videó
  • Elmarad a bébibumm, a koronavírus-járvány nem befolyásolta a gyerekvállalási kedvet
A kiégés két képben: így élnek az egészségügyi dolgozók

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top