nlc.hu
Egészség

Havas álom jelentése

Hóval álmodtál? 5 dolgot is jelenthet

Ha hóval álmodtál, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy havazni fog ezen a télen, de ne keseredj el, segítünk megérteni a havas álmokat.

Amikor hóval álmodunk, hajlamosak vagyunk feltételezni, hogy az álmunkban jóslatot láttunk, és azt jelenti az álom, hogy majd havazni fog egész télen. Sajnos azonban – az álmokra oly jellemző módon – szó sincs jóslatról, a havas álomnak pont annyi köze van a hóhoz, mint a halálról álmodásnak a halálhoz: nagyjából semmi. De nézzük meg, milyen különböző jelentései vannak a havas álomnak több forgatókönyv szerint.

A hó érzelmi állapotra utal

A hó általában érzelmi állapotot jelképez az álmokban. Gyakran utal azokra az érzelmeidre, melyek a napjaidat uralják. Mivel hideg és folyékony, ezért főleg arra az állapotra mutat rá, melyben érzelmileg eltávolítod magad másoktól vagy a saját élethelyzetedtől. Akkor tűnik fel általában a hó az álomban, amikor érzelmileg kimerült vagy, esetleg épp szakításon estél át.

Amikor a hó maga alá temeti a tárgyakat

Rejtőzködést jelent az, ha az álomban a hó bármit maga alá temet. Ilyenkor mélyen azt szeretnéd, ha egy részed rejtve maradna mások szeme előtt. Felébredve vizsgáld meg, mit rejtegetsz annyira, és hogy az érzelmeidet miért akarod magadnak megtartani, mikor tudod, hogy ezzel csak elválasztod magad a szeretteidtől.

Ezt jelenti, ha hóról álmodtál

Mit jelent, ha hóról álmodtál? (Kép: Unsplash)

Amikor a háttérben van a hó

Ha a hó nem az álom főszereplője, csupán a háttérben olvadozik, az azt jelentheti, hogy itt az ideje újrakezdeni. Általában az élet egy nagy területének változására utal, ami jó felé visz tovább, egy szuper jövőt jósol neked az olvadó hó. Jelképezhet új reményt vagy a saját személyes, jó irányú fejlődésedet is, amit talán észre sem veszel a hétköznapokban, mégis remek hatással van az életedre.

Amikor varázslatos a hó

Ebben az álomban abszolút főszerepet kap a hó, csillog, szikrázik, együtt látod a csillagokkal, Holddal vagy a Nappal. Ilyenkor a tisztaság és ártatlanság érzése marad veled az alvás után, még ha nem is emlékszel pontosan az álomra. Az értelmezés szerint ez az álom a mély érzelmi béke jelképe, amikor a mentális állapotod egyensúlyban van, pszichésen tisztán látsz, akkor keletkezik a varázslatos havas álom.

Milyen a hó az álmodban? 

Ha a földön koszos a hó, az azt jelenti, hogy a szíved nem tiszta szándékú. Ha viszont az égből esik koszos hó, akkor az egészséged megromolhat a közeljövőben. A nagy hópelyhek azt jelentik, hogy komoly beszélgetés vár rád egy fontos emberrel, ha pedig tiszta, fehér hóról álmodsz, akkor harmonikus lesz a házasságod.

Amikor sűrűn hullik a hó

A sűrűn hulló hó akadályozhat abban, hogy tisztán lásd magad előtt az utat. Ha így jelenik meg az álmodban, akkor arra figyelmeztet, hogy itt az ideje lassítani és megállni kicsit az életedben. Át kell gondolni, mi vár a jövőben, milyen céljaid vannak, és hogy biztos a helyes irányba tartasz-e, ha pedig arra jutsz, hogy eltévedtél, akkor ne félj újratervezni a jövődet.

Amikor hóviharba kerülsz

A hóvihar erőteljes szimbólum az álmok világában. Ilyenkor nem tudsz haladni, nem látsz az orrodig sem, és még kutya hideg is van. Gyakran társul az álomban ez a helyzet a teljes reménytelenség és tehetetlenség érzésével, a biztonság elvesztésével. Általában az ilyen hóviharos álom nehéz, magányos élethelyzetre utal, amikor mindenképp érzelmi támogatást kell keresned, segítséget kell kérned a családodtól és barátaidtól. Ha fázol az álmodban, akkor lehet, hogy túlságosan eltávolodtál a szeretteidtől, úgyhogy amint felébredsz ebből az álomból, emeld fel a telefont és kapcsolódj azokkal, akikben megbízol, és tudod, hogy a jelenlétükkel gazdagabbá teszik az életedet.

via

Segítünk az elalvásban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top