nlc.hu
Egészség

A járvány előtt kómába esett fiatal

A koronavírus előtt esett kómába, most ébredt fel, nem érti, miért ilyen furcsa a világ

Ráadásul kétszer is átesett a fertőzésen a kórházban a 19 éves fiú.
kóma, kórház

Joseph Flavillt tavaly március elsején elütötte egy autó, és a fiú olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy kómába esettírja a hvg.hu. Mindez három héttel azelőtt, hogy Angliában is elrendelték volna a kijárási korlátozásokat. Joseph tehát szó szerint átaludta a világjárványt: tíz hónapig feküdt kómában, most kezd magához térni, családja pedig egyelőre nem tudta neki megmagyarázni, mi történt közben a világgal. Meglátogatni nem tudják, videohíváson próbálnak vele kommunikálni és igyekeznek legalább azt megértetni vele, hogy miért nem tudnak személyesen találkozni.

„Nem is tudom, hol kezdjem majd – nyilatkozta nagynénje a Guardiannek. – Egy évvel ezelőtt, ha valaki elmondta volna nekem, hogy mi fog történni a tavalyi évben, nem hiszem, hogy hittem volna neki. Fogalmam sincs, hogy Joseph hogy fogja majd megérteni, amin mi mind keresztülmentünk.” A 19 éves fiatal, akinek kétszer is pozitív lett a tesztje a balesete óta, már mozog, mosolyog, pislogással kommunikál.

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top