nlc.hu
Egészség

Bulival búcsúztak a kórház dolgozi a szolgálati kutyától

Búcsúbulit tartottak a kórházi kutyusnak

Eddig az orvosokban tartotta a lelket, most befejezi a kiképzését.

Hősnek kijáró módon búcsúztak egy amerikai kórház dolgozói a Wynn nevű kutyustól, amely a koronavírus-járvány alatt segített oldani a dolgozókat érő stresszt – írja a Fox News weboldala. A hírcsatorna értesülései szerint a jószágnak azért kell távoznia, hogy befejezhesse a segítő kutyák számára szükséges kiképzést. A denveri Rose Medical stábja ezért úgy döntött, megmutatják a kutyának, hogy mennyire hálásak neki és mennyire fog hiányozni az intézmény folyosóiról.

„Szeretett segítőkutyánk, Wynn életében új fejezet kezdődik – írták a Rose Medical Facebook-oldalán még múlt pénteken. – Ezért tegnap megünnepeltük és felidéztük, hányszor segített a kollégáknak kibírni a stresszt a járvány idején.”

A kutyát egyébként az intézményben dolgozó dr. Susan Ryan fogadta örökbe. Az orvos mutatott rá, hogy az állat mekkora segítség volt a koronavírus-járvány legsötétebb pillanataiban. 

„Az elmúlt évben mindannyian sok mindenen mentünk keresztül  – nyilatkozta Ryan a KDVR tévécsatornának. – Elképesztő bajtársiasság alakult ki közöttünk. Nagyon jó csapattá kovácsolódtunk össze, Wynn pedig a tagja volt ennek a csapatnak és segített átvezetni minket a nehézségeken. Az emberek sokat simogatták és akár a legnehezebb napjukon is meg tudta mosolyogtatni őket.”

A kutyus most a Canine Companions szervezetnél fogja befejezni a kiképzését, ezután dől majd el, hogy pontosan milyen munkakörben dolgozhat a jövőben. 

Még több cuki kutya az nlc-n:

Búcsúbulit tartottak a kórházi segítő kutyának

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top