nlc.hu
Egészség

Veszélyben a traumatológiai ellátás a nyíregyházi kórházban

Leállhat a traumatológiai ellátás a nyíregyházi kórházban

Az orvosok ugyanis nem írják alá a felkínált szerződést.

Az egészségügyi szolgálati munkaszerződést a jelen feltételek mellett osztályunk orvosai elfogadni nem tudják, tekintettel arra, hogy a munkaszerződés és a kapcsolódó megállapodás egyáltalán nem tartalmazzák a foglalkoztatás (munkavégzés helye, ideje, illetmény alapon túli bérelemek) minimum feltételeit”

– áll a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Traumatológiai és Kézsebészeti Osztályának orvosai által írt levélben, melyet Dr. Kunetz Zsombor tett közzé Facebook-oldalán. És egy újabb bejegyezés szerint a szülészeti-nőgyógyászati, urológiai és a sebészeti ellátás is leállhat.

Korábbi hírek szerint a Debreceni Egyetem klinikáján sem voltak hajlandók aláírni új szerződésüket jelenlegi formájában a traumatológiai és kézsebészeti osztály dolgozói. A Szabó Zoltánnak, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnökének és Ónodi-Szűcs Zoltán stratégiai és gazdasági alelnöknek címzett hétfői levél megfogalmazói azonnali egyeztetést kértek a klinika vezetőitől. A debreceni orvosok azóta rendezték a vitát az egyetem vezetésével, így jelen állás szerint működni fog a traumatológia a városban.

Mint ismeretes, március 1-jétől megszűnik az addigi közalkalmazotti jogviszony, helyette lesz az egészségügyi szolgálati jogviszony. Az új szabályok értelmében a hálapénz elfogadása év elejétől bűncselekmény, jövőben csak engedéllyel lehet másodállást vállalni, cserébe az orvosok jelentős béremelést kapnak. Ahhoz, hogy az egészségügyi dolgozók jövő héttől egészségügyi szolgálati jogviszonyba lépjenek át, új szerződéseket kell aláírniuk. Az RTL Híradójának beszámolója szerint voltak, akik még mindig nem látták, pontosan milyen szerződést is kellene aláírniuk, és egyébként is sok a bizonytalanság, a Telex azt írja, jelenleg kérdéses például az, mi lesz a különböző szakmák által korábban kialkudott pótlékok és egyéb bérkiegészítések sorsa.

(via 444/24.hu)

Útbaigazító táblák a Jósa András Oktatókórház tömbkórházában Nyíregyházán, a beruházási projekt zárórendezvénye napján, 2015. december 15-én. (Fotó: MTI/ Balázs Attila)

Útbaigazító táblák a Jósa András Oktatókórház tömbkórházában Nyíregyházán, a beruházási projekt zárórendezvénye napján, 2015. december 15-én. (Fotó: MTI/ Balázs Attila)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top