nlc.hu
Egészség

Magyar orvosnak köszönhető, hogy nem történt tragédia a repülőn

A nyaralni utazó magyar orvos mentette meg egy repülő utasának az életét

Neki köszönhető, hogy a gép kényszerleszállást hajtott végre a bajba került ember miatt.

Egy Zanzibárból Dubaj felé tartó repülőgépen lett rosszul egy utas, de szerencséjére a fedélzeten utazott dr. Székely Lilla, aki azonnal megkezdte a Hassan nevű férfi ellátását – írja a Borsonline.hu. Szintén a magyar orvos tájékoztatta a helyzetről a gép kapitányát, aki ezt követően a kényszerleszállás mellett döntött. 

A doktornő a nyaralását töltötte Zanzibárban, innen indultak férjével Dubajba. A férje szólt dr. Székelynek, hogy szükség van rá, mert az említett férfi nem lélegzett. A magyar orvos saját elmondása szerint az egyik utaskísérővel szinte egy időben lépett oda a bajba került férfi üléséhez és konstatálta, hogy az illető nem mutat életjeleket, nem is lélegzett, a pulzusát is alig lehetett érezni.

Nyaralni utazó magyar orvos mentett életet a repülőn

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A férfit az utaskísérők és utasok segítségével lefektették a padlóra, így a magyar orvos megkezdhette az életmentő beavatkozást. Szerencsére defibrillátorra nem volt szükség, de a repülőn található oxigénpalack jól jött az erősen görcsölő és verejtékező férfi lélegeztetéséhez. 

A gép végül fél óra elteltével Tanzániában landolt, az eszméletlen embert pedig a magyar orvos átadta a helyi kollégáinak. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top