nlc.hu
Egészség

Eltűnt a szoptatási igazolás

Eltűnt az igazolásminta, amit a szoptató kismamáknak kell bemutatniuk az oltópontokon

Vajon így, hogy fognak oltást kapni a szoptató kismamák?

Az Országos Kórházi Főigazgatóság honlapjára került fel az a hivatalos dokumentum, amelyet a védőnőknek kell letölteniük, és amit aztán a szoptató kismamáknak az oltópontokon kell bemutatni – írta még tegnap a Telex. Csakhogy az igazolásminta már nem elérhető az eredeti linken, és egyelőre máshol sem található a főigazgatóság honlapján.

Eltűnt az igazolásminta, amit a szoptató nőknek kell bemutatniuk az oltópontokon

Miskolc, 2021. március 29. Felirat a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltópont előtt 2021. március 29-én (Fotó: MTI / Vajda János)

Az igazolást a védőnőnek kellene kitöltenie, emellé egy háziorvosi beutaló, valamint egy évnél nem régebbi, a szülést igazoló kórházi zárójelentésre van szükség az oltáshoz – írja a hvg.hu.

Pedig mi is beszámoltunk arról, hogy Novák Katalin arra kérte  a várandósokat, hogy regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal, aki megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton.

Az oltáshoz Pfizer- és Moderna-vakcinákat lehet használni a szakmai iránymutatás szerint, amely az első oltást a várandósság 12. hete után, a második oltást a szülés után javasolja beadni – írta bejegyzésében a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Oltópontot alakítanak ki a Semmelweis Egyetemen a várandósoknak és a szoptató nőknek. A Semmelweis oltópontjain az egyetem gondozásában lévő kismamák, valamint az NNK eljárásrend alapján a háziorvosok által beutaltak kaphatják meg a vakcinát.

Kismamák és a járvány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top