Több mint 100 ezer alsós diák nem ment hétfőn iskolába egy felmérés szerint

nlc | 2021. Április 19.
ADOM Diákmozgalom nem reprezentatív felmérése szerint legalább 100 ezer alsós diák nem ment iskolába a nyitás első napján.

Valószínűleg az alsó tagozatos diákok 44 százaléka, több mint 100 ezer alsós tanuló nem ment ma iskolába – írja a Facebook-oldalán az ADOM Diákmozgalom a hétfő reggel indított felmérése alapján.

Szülőket, tanárokat és diákokat kérdeztek meg, több mint 27 ezer diák fedtek le így, majd a válaszokat kivetítették az összes alsós diákra. Bár a felmérés eredményei nem tökéletesen reprezentatívak, azt írják: még egy jóval alacsonyabb tényleges országos hiányzási arány esetén is valószínűsíthető, hogy több mint 100 ezer alsó tagozatos diák nem ment ma személyesen iskolába a nyitás első napján.

A hiányzók arányában osztályonként és iskolánként hatalmas különbségek alakultak ki:

Az otthon maradó diákok több iskolában online követhették az órákat, és akadt olyan tanár is, aki be tudta vonni az otthon tanuló gyerekeket, felszólította őket, ahogy a rendes tanórán is szokás.

Sok olyan beszámoló is érkezett azonban, ahol technikai okokból vagy felsőbb utasításra nem volt lehetőségük a pedagógusoknak online bekapcsolódási lehetőséget biztosítani a hiányzó diákoknak.

(Kiemelt kép: iStock)

Menjen vagy maradjon:

Exit mobile version