nlc.hu
Egészség

Védettségi igazolvány és a külföldi oltások

Nem kap magyar védettségi igazolványt, akit külföldön oltottak

Gondban lehetnek azok, akiket a szomszédos országokban, esetleg Dubajban oltottak.

Most lesz igazán fontos a védettségi igazolvány, amit azok kapnak, akik megkapták a koronavírus elleni oltásukat vagy átestek az elmúlt hónapokban a koronavíruson. Ugyanis az ország újranyitása mellett az is kiderült, sok mindent csak az igazolvány birtokában tehetünk.

Nem kap magyar védettségi igazolványt, akit külföldön oltottak

A hatósági igazolvány plasztikkártya, amely tanúsítja, hogy tulajdonosát beoltották a SARS-CoV-2 koronavírus elleni vakcinával és védettnek tekinthető.
(Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)A Telex annak járt utána, mi a helyzet azokkal a magyar állampolgárokkal, akiket bármilyen okból külföldön oltottak be. A Nemzeti Népegészségügyi Központtól ugyanakkor azt a választ kapták, hogy a magyar állampolgárok külföldi oltásairól Magyarországon nem vezetnek nyilvántartást, és „a védettségi igazolás megszerzésének feltétele, hogy az oltás felvétele Magyarországon történt” (vagy valaki igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top