nlc.hu
Egészség

Rekordszámú fertőzött Indiában

Indiában világrekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma

Rengetegen betegszenek meg Indiában koronavírussal, az egyik Covid-osztályon pedig tűz pusztított.

Pokoli a koronavírus-helyzet Indiában. Az 1,3 milliárd lakosú országban egy nap alatt 401 993 új esetet regisztráltak, ami szomorú világrekordnak számít és 3523-an vesztették életüket a Covid-19-ben.

Vizsgálati mintát vesznek koronavírus-tesztre egy férfitől az Újdelhi szomszédságában fekvő Noidában 2021. április 15-én.

Vizsgálati mintát vesznek koronavírus-tesztre egy férfitől az Újdelhi szomszédságában fekvő Noidában 2021. április 15-én (Fotó:
MTI/AP/Altaf Kadri)

Emellett az ország nyugati részén található Barucsban kigyulladt egy Covid-osztály, 18 beteg életét vesztette a tűzben. Harmincegy pácienst sikerült megmenteni, állapotuk stabil.

Narendra Modi indiai miniszterelnököt és kormányát sokan bírálják a katasztrofális járványhelyzet miatt: több szakértő a rossz járványügyi adatokat egyebek közt a helyhatósági választások miatt engedélyezett kampánygyűlésekkel, illetve a vallási fesztiválok megtartásával magyarázza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top