nlc.hu
Egészség

Dohányzás elleni háború Nagy-Britanniában

A britek nem riadnak vissza, még elrettentőbbé tennék a dohányzást

Olyan helyen tűnnének fel ijesztő feliratok, ahol eddig nem lehetett találkozni velük.

Egy elkészült törvényjavaslat szerint Nagy-Britanniában a cigarettásdobozokra tett elrettentő képek és feliratok mellett magukra a cigarettákra is nyomtatnának a leszokásra buzdító szövegeket. A tervek szerint többek között olyan rövid feliratok kerülnének fel minden szál cigire, mint például a szokásos „A dohányzás öl” vagy hogy „Nincs szükséged rám”– írja a hvg.hu

A javaslatot George Young konzervatív politikus nyújtja be hétfőn, és bízik benne, hogy minél hamarabb el tudják fogadtatni a törvényt. A tervezet részleteit néhány nappal azt követően hozták nyilvánosságra, hogy több párt egyszerre felszólította a kormányt, hogy szigorítsa a dohánytermékek árusításának feltételeit, és 18 helyett a jövőben csak 21 éves kortól vásárolhassanak a fiatalok legálisan dohányárut. Az ötletet több füstmentes életért küzdő civil szervezet is jónak tartja.

A britek komolyan veszik a dohányzás elleni háborút, például egyre több önkormányzat tiltja be azt, hogy a teraszokon dohányozni lehessen. 

cigaretta

Fotó: Pixabay

Élj dohányzásmentesen!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top