nlc.hu
Egészség

Nem engedte a főnök, hogy mentőt hívjanak a munkásához

Bíróság elé áll a főnök, aki nem engedte, hogy mentőt hívjanak a sérült építőmunkásához

A biztonsági előírásokat nem betartva dolgoztatott, és amikor baj lett belőle, megpróbálta fű alatt elintézni. Nem sikerült: a megsérült munkás másnap elhunyt.

Védőfelszerelés nélkül, veszélyes körülmények között dolgoztak egy Borsod megyei telepen az építőmunkások: gödrök és víznyelők voltak a földön, és áram sem volt. Az egyik munkás védősisak nélkül pakolta az állványcsöveket, amikor megcsúszott és elesett. A vérző arcát látva az egyik munkatársa azonnal ki akarta hívni a mentőket, de a beszámoló szerint a főnök nem engedte ezt, és azért, hogy eltitkolhassa a borzalmas munkahelyi balesetet, inkább az eszméletlen munkás fiát kérte meg, hogy vigye be az apját a kórházba – írja a Bors.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A többszörös koponyatörést és agyrázkódást szenvedő férfi életéért hiába küzdöttek az orvosok, másnap életét vesztette. A munkáltatót halált okozó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés ügyében múlt kedden a Kazincbarcikai Járásbíróság hallgatta meg.

Munkahelyi balesetekről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top