Egészség

A legfontosabb hangsúly az arcon, avagy hogyan emeljük ki a szemöldökünk (x)

Sokan nem emlékeznek azokra az időkre, amikor nem volt sok választási lehetőség a szép szemöldök kialakítására. Általánosságban elmondható, hogy a természetes hatás elérésének esélye igencsak kicsi volt. A boltokban szinte csak fekete ceruzákat találhattunk.

Manapság szerencsére olyan széles a választék, hogy bármilyen típust, árnyalatot megtalálhatunk, de így sem sikerül mindenkinek megtalálnia a tökéleteset. Cikkünkben röviden részletezzük, hogyan válasszunk szemöldökceruzát.

A legfontosabb hangsúly az arcon, avagy hogyan emeljuk ki a szemöldökünk (x)

Sötét haj esetén a szemöldökceruza legyen egy kicsit világosabb, mint a hajtő, vagy pontosan egyezzen a haj árnyalatával. Ha világos frizuránk van (szőke, világosszőke, vöröses), a szemöldök két-három árnyalattal legyen sötétebb. 

Ez nem minden, a szemceruza kiválasztásakor figyelembe kell venni a szem színét és a bőr tónusát is. A meleg bőrszín a meleg árnyalatokkal harmonizál, míg a hideg értelemszerűen a hideggel. 

A legfontosabb hangsúly az arcon, avagy hogyan emeljuk ki a szemöldökünk (x)

Barnáknak: természetes hajszín esetén általában maga a természet gondoskodik a megfelelő összhangról. Ezért olyan színt kell választani, ami nem túlzottan tér el az eredetitől. 

Világos hajnál azonban a szemöldök gyakran nem túl kifejező, ezért az első szabálytól eltérve, kissé sötétebb ceruzát kell alkalmazni. Amennyiben a természet nagyon világos szemöldökkel ruházott fel, ne tegyük azt túlságosan sötétté, vagy ami még rosszabb, feketévé… elég, ha a világosbarna színek közül válogatunk. 
Itt különösen figyelni kell a szem színére. Kék szem, szőke haj, világos bőr – hamvas vagy bézs szín a megfelelő. Barna szemű szőkéknek inkább sötétebb tónus ajánlott. 

Tehát világosbarna, hamu, vöröses hajhoz két árnyalattal sötétebb ceruzát részesítsünk előnyben!
Az életkor előrehaladtával a szemöldök erősebb és durvább lesz. Ahhoz, hogy a megjelenés harmonikus legyen, szürkésbarna ceruzát használjunk. Festett haj esetén természetesen a hajfesték alapján válasszunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top